FAQ 

 • Waar kan ik Collagen Protein poeder mee innemen?
  Een maatschepje gevuld met Collagen Protein poeder is gelijk aan 10g (dagelijkse dosering). Het product zelf is neutraal van smaak en kan gemengd worden in verschillende dranken of zelfs in gerechten zoals water, thee, koffie, smoothies, vruchtensap, yoghurt en soep. Los 1 maatschepje (10g) op in 200ml water of een andere drank/gerecht naar keuze. Goed mengen of schudden. Smakelijk! 

 

 • Wanneer kan ik collageen het beste innemen?
  Wij raden aan om collageen ’s morgens een halfuurtje voor het ontbijt in te nemen. Onze producten bevatten vitamine C. Dit kan je lichaam een natuurlijke energieboost geven. Mocht je intensief sporten dan raden we aan het 1 à 2 uur voor het sporten in te nemen. Neem je het liever op een ander moment in? Geen probleem. Collageen peptiden (Peptan®) zijn eiwitten en kan op elk moment van de dag worden ingenomen. 

 

 • Hoe vaak kan ik collageen innemen?
  Wij raden aan om dagelijks 1 maatschepje (10g) Collagen Protein poeder (maatschepje bijgeleverd) of 1 ampul Collagen Shot in te nemen. Eventueel kan je dit aanvullen met een tweede portie. Als je de maatschep niet ziet, kan je met een vork in de poeder roeren aangezien het naar beneden kan zijn gezakt. De aangegeven dosis niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding worden gebruikt. 

 

 • Hoe lang mag ik collageen innemen?
  Onze collageenproducten zijn ontwikkeld en geschikt om langdurig (onbeperkte duur) te gebruiken. 

 

 • Mag collageen bij zwangerschap op bij borstvoeding worden ingenomen?
  Neen. Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek verricht op collageen suppletie bij zwangere vrouwen. Wij mogen geen medisch advies geven. Wij adviseren je om met dit soort vragen contact op te nemen met je huisarts. 

 

 • Wat zijn de ingrediënten van onze producten?
  De ingrediënten van onze producten bevatten:
  - Collagen protein: collageenhydrolisaat (Peptan®) en vitamine C 
  - Collagen shot: water, collageenhydrolisaat (Peptan®), voedingszuur, citroenzuur, natuurlijk appelsienaroma, vitamine C, conserveermiddel: kaliumsorbaat, zoetstoffen: sucralose, acesulfaam-K. 

 

 • Bevatten onze collageenproducten allergenen?
  Neen, onze producten zijn vrij van de volgende allergenen: tarwe, gluten, lupine, selderij, ei, melk (incl. lactose), noten, mosterd, sesam, sulfiet, pinda, soja, vis, schaal- en weekdieren. 

 

 • Bevatten onze collageenproducten suiker, zoetstoffen, geur- en kleurstoffen?
  Ja en neen. Collagen protein is een poeder op basis van collageenpeptiden (Peptan®) en vitamine C met een neutrale smaak. Dit betekent dat er geen suikers, zoetstoffen, geur- en kleurstoffen zijn toegevoegd aan het product. De collagen shot is een kant-en-klare ampul op basis van 10g collageenpeptiden (Peptan®) en vitamine C. Deze ampul bevat geen toegevoegde suiker, maar zoetstoffen zoals sucralose en acesulfaam-K. Verder bevat het citroenzuur als voedingszuur, kaliumsorbaat als conserveermiddel en een natuurlijk appelsienaroma. 

 

 • Hoe smaakt collageen?
  Collagen Protein poeder is neutraal van smaak en kan gemengd worden in verschillende dranken of zelfs in gerechten zoals water, thee, koffie, smoothies, vruchtensap, yoghurt en soep. Je kan makkelijk voor jezelf bepalen wat je het lekkerste vindt. 
  De kant-en-klare Collagen shot is al door ons op smaak gebracht met een aangenaame appelsienaroma. 

 

 • Zijn er studies verricht naar collageen?
  Ja. Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar collageen peptiden (Peptan®). Onderzoek heeft aangetoond dat de inname van gehydroliseerd collageen leidt tot een betere huidelasticiteit en een afname van rimpeltjes. Andere studies tonen aan dat collageen zorgt voor minder haaruitval, mooiere nagels en minder cellulite. 

 

 • Wat is Peptan®?
  Peptan® is een kwalitatief merk van het ingrediënt collageen en onze collageenproducent voor al onze collageenproducten. 

 

 • Hoeveel maatschepjes in 10g?
  1 maatschepje is 10g Collagen Protein peptiden per portie. 

 

 • Vanaf welke leeftijd kan ik collageenproducten gebruiken?
  Vanaf de leeftijd van 25 jaar neemt de aanmaak van collageen af en gaat de kwaliteit van het door het lichaam geproduceerde collageen langzaam achteruit. Hierdoor veroudert de huid, ontstaan er rimpels en vermindert de huidelasticiteit. Iedereen, ouder dan 18 jaar, kan dus baat hebben aan collageen suppletie. 

 

 • Wanneer zie ik de effecten van collageen suppletie?
  Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de dagelijkse inname van 10g collageenpeptiden (Peptan®) of 1 portie per dag de huidelasticiteit en kwaliteit van haren en nagels verbetert na 1 à 2 maanden. Effecten op de gewrichten zouden zichtbaar zijn vanaf ongeveer 3 maanden. 

 

 • Is collageen goed voor haar en nagels?
  Ja. Collageen verbetert de kwaliteit van haren en nagels al na 1 à 2 maanden. Het zorgt ervoor dat je haar voller en glanzender wordt. Bovendien zullen je nagels er steviger van worden en groeien sneller. 

 

 • Helpt collageen ook tegen spierpijn?
  Studies hebben aangetoond dat collageen inderdaad kan helpen tegen spierpijn na een inspanning. Het wordt door sporters gebruikt om het herstelproces te versnellen en het kan de sportinspanning verbeteren. 

 

 • Hoe goed neem je collageen op?
  De collageen in onze collageenproducten is gehydrolyseerd en enzymatisch al afgebroken waardoor het snel en makkelijk in de dunne darm door het lichaam kan worden opgenomen. Onze collageen blijft stabiel in maagzuur waardoor het in intacte vorm kan worden geabsorbeerd door het lichaam.   

 

 • Welk type collageen verkopen jullie?
  Collageen type 1. Dit is het beste type collageen voor in huid- en haarsupplementen. Collageen type 1 vinden we terug in onze huid, haren, nagels, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen en bloedvaten. Dit type collageen zorgt mee voor de stevigheid en elasticiteit van je huid, de gezondheid van je haren en sterkere nagels. Afbraak van collageen type 1 leidt tot rimpels, haaruitval, en brozere nagels. 

 

 • Is ons collageen geschikt voor vegetariërs en veganisten?
  Nee, jammer genoeg niet. Collageen is van dierlijke oorsprong (runderen). 

 • Wat is de oorsprong van ons collageen?
  De bron van (Peptan®) collageen peptiden in onze collageenproducten is afkomstig van runderen. 

 • Is het halal?
  Het ingrediënt collageen (Peptan®) in onze collageenproducten is afkomstig van runderen en halal en koosjer gecertificeerd. 

 

 • Hoe lang is collageen houdbaar?
  Collageen peptiden (Peptan®) heeft een houdbaarheidsdatum van ongeveer 2 jaar. 

 

 • Worden de producten getest op kwaliteit en veiligheid?
  Ja. Zowel peptan® als onze collageenproducten worden vervaardigd door Good Manufacturing Process (GMP) goedgekeurde faciliteiten. GMP is een wereldwijde standaard voor voedselproductie. We passen internationaal erkende GMP toe om de kwaliteit en voedselveiligheid te waarborgen. GMP omvat alle aspecten van de productie, inclusief standaard bedieningsprocedures, personeelsmanagement en -training, onderhoud van apparatuur en materiaalbehandeling. Het zorgt ervoor dat onze producten voldoen aan alle kwaliteits-, veiligheids- en hygiëne-eisen. We kunnen volledige traceerbaarheid van ingrediënten bieden en we passen consistente hygiënische omstandigheden toe binnen een gecontroleerd productieproces.