Wat is collageen?

Wat Is Collageen?

Collageen is een eiwit dat ons lichaam aanmaakt. Onze gewrichten, botten, spieren, pezen maar ook haren en nagels bestaan uit collageen. Sterker nog, 30% van alle eiwitten in ons lichaam is collageen. Met andere woorden, collageen is onmisbaar en speelt een belangrijke rol in ons hele lichaam. Het vormt de basis voor alle bindweefsel in het menselijk lichaam en je kan het vergelijken met een soort lijm die het lichaam bij elkaar houdt. Het is essentieel voor het behouden van structuur en sterkte van bindweefsel. Collageen eiwitten, ook wel collageen peptiden genoemd, zorgen bijvoorbeeld voor de samenhang, stevigheid en elasticiteit van de huid. Het zorgt voor sterke nagels, minder haaruitval, en soepelheid van spieren en gewrichten. Vanaf de leeftijd van 25 jaar neemt de aanmaak af en gaat de kwaliteit van het door het lichaam geproduceerde collageen langzaam achteruit. Hierdoor veroudert de huid, ontstaan er rimpels en vermindert de huidelasticiteit. Gelukkig is er ook goed nieuws: je kan je collageenproductie een duwtje in de rug geven en verhogen door de inname van ons collageen supplement. 

Innerfit maakt gebruikt van type 1 collageenpeptiden (Peptan®) verrijkt met vitamine C. Deze type 1 collageenpeptiden zijn identiek aan de natuurlijke peptiden die voorkomen in het menselijk lichaam en zijn hetzelfde type wat voorkomt in onze huid, haar, nagels, pezen en botten. Het is een essentiële bouwsteen die zorgt voor een gezonde huid, haar, nagels, spieren, pezen, botten en gewrichten van binnenuit. Bovendien draagt vitamine C bij aan de normale vorming van collageen en helpt het mee de huid te verstevigen. 

 

Voordelen

  • Gezonde en strakke huid 
  • Minder haaruitval en sterkere nagels
  • Spieropbouw en herstel
  • Gezonde gewrichten en sterkere botten
  • Goede darmgezondheid en sterker immuunsysteem

De verschillende types collageen 

Er zijn ruim 28 verschillende soorten collageen. Collageen peptiden type 1 en type 2 zijn verreweg het belangrijkste in ons lichaam. Bovendien bevat 90% van het totale collageen, collageen peptiden type 1.  Elk type heeft zijn eigen kenmerken en eigen voorkomen in het lichaam. 

  • Collageen type 1 komt voor in de huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen en bloedvaten. 
  • Collageen type 2 komt voor in de gewrichten, tussenwervelschijven, ribben, neus, strottenhoofd en luchtpijp.
  • Collageen type 3 komt voor in de huid, bloedvaten en weefsels voor wondherstel.

Onze Innerfit collageenproducten bevatten collageenpeptiden type 1. Dit type collageen is een essentiële bouwsteen en zorgt mee voor een gezonde huid, haar, nagels, spieren, pezen, botten, en gewrichten. Afbraak van collageen type 1 leidt tot rimpels, haaruitval, brozere nagels en ouderdomsongemakken.